Следвайте Гласове в ТелеграмApple обяви набор от нови функции за достъпност,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмApple обяви набор от нови функции за достъпност,
Коментари Харесай

Apple въвежда невиждана иновация: Ще управляваме iPhone и iPad с очите си

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Apple разгласи набор от нови функционалности за досегаемост, които идват през идващите месеци, в това число следене на очите, употребявайки изкуствен интелект, с цел да разреши на хората с физически увреждания по-лесно да направляват през iOS и iPadOS. Новите варианти Нова алтернатива за „ музикална хаптика “ (посредством докосвания) ще употребява вибрационната система на iPhone Taptic Engine за „ възпроизвеждане на докосвания, текстури и усъвършенствани трептения към аудиото на музиката “ за поддържани песни на Apple Music. Така глухите ще могат да усетят тоновете на песните. Apple също по този начин прибавя функционалности за притъпяване на заболяването по време на придвижване (гадене и повръщане) за податливите, когато употребяват iPhone в движещо се транспортно средство, написа The Verge.

Проследяване на очите

Всички тези нови варианти за досегаемост евентуално ще дебютират в iOS и iPadOS 18, макар че от Apple споделят единствено „ по-късно тази година “. Функцията за следене на очите „ употребява предната камера, с цел да настройва за секунди, а с машинното образование на устройството всички данни, употребявани за конфигурация и надзор на тази функционалност, се съхраняват на устройството и не се споделят с Apple. ” Компанията споделя, че е проектирано да работи в приложения за iOS и iPadOS, без да изисква спомагателен хардуер или аксесоари. Тази функционалност ще помогне на хората с увреждания по-лесно да употребяват устройствата си.

Музика за глухите

Музикалните хаптики ще разрешат на тези, които са глухи или с повреден слух, да „ изпитат музика на iPhone “, като създават набор от трептения, почуквания и други резултати в темп с милиони песни в Apple Music. Apple споделя, че разработчиците също ще могат да прибавят функционалността към личните си приложения посредством нов API. 

При придвижване

Използвайки датчици, вградени в iPhone и iPad, сигналите за придвижване на транспортно средство разпознават, когато потребителят е в движещо се транспортно средство и реагират по съответния метод. Функцията може да се настрои да се демонстрира автоматизирано на iPhone или може да се включва и изключва. Може да видите анимирано по какъв начин работи функционалността: тук iOS 18, iPadOS 18 и другите софтуерни платформи на компанията ще усилват функционалностите, задвижвани от AI. Apple разгласи, че води полемики както с OpenAI, по този начин и с Гугъл за съдействие по някои генеративни AI функционалности.

Инфо: actualno.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР